Ето видовете чай, които ще излекуват болното ви гърло. Когато имате

...
Ето видовете чай, които ще излекуват болното ви гърло. Когато имате
Коментари Харесай

Ето видовете чай, които ще излекуват болното ви гърло


Ето типовете чай, които ще излекуват болното ви гърло. Когато имате болки в гърлото, единственото нещо, което може да ви избави, е чаша парещ чай. А с цел да получите оптималната изгода от чая, би трябвало да изберете избран тип.

Въпреки че усетът на този чай може да не се хареса на всеки, експертите го считат за най-ефективния в битката с болките в гърлото. Коренът от женско биле съдържа глициризин, който има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, както и повече от 300 флавоноида – които усъвършенстват цялостното здраве.

Просто не пийте тази напитка прекалено много – най-много 2 чаши дневно. Счуканият корен от женско биле се залива с вряща вода. Оставете за 5-7 минути, прибавете мед или мента за усет. Коренът от женско биле има противопоказания, тъй че не забравяйте да се консултирате с вашия доктор преди приложимост.

Това е напитка номер едно за тези, които желаят да бъдат здрави. Зеленият чай е богат на аминокиселини, витамини и минерали. Но същинската му мощ за битка с заболяванията се крие във високото наличие на антиоксиданти. За най-хубав резултат прибавете към чая резенче лимон, листенце мента и чаена лъжичка мед. Тази потребна композиция ще ви изправи на крайници за нула време!

Джинджифилът има антибактериални и противовъзпалителни свойства, което оказва помощ в битката с главните аргументи за възпалено гърло. Изсипете една чаена лъжичка нарязан джинджифил в 300 мл вода, оставете да къкри на слаб огън за 10-15 минути, след което оставете да кисне 20-25 минути. След време прибавете лимонова кора и канела. Напитката се предлага да се употребява топла.

Това растение има противовъзпалително, антисептично и аналгетично деяние, а също по този начин чудесно успокоява нервите. Лайката се продава както в аптеките, по този начин и в магазините за хранителни артикули. Чаените листа се заливат с гореща вода (не вряла) и се оставят за 10 минути под похлупак. За усет можете да добавите мед, лимон, резени пресни ябълки.

И липата, и малината имат противовъзпалителни и потогонни свойства. Благодарение на нарасналото изпотяване, токсините, непотребната течност и сол и други нездравословни субстанции се отстраняват от тялото. Така че, в случай че желаете бързо да си стъпите на краката, пийте допустимо най-вече от тази напитка. Залейте 2 супени лъжици липа с 250 мл вряща вода и оставете да вари 5-10 минути. След това прецедете напитката и прибавете към нея настъргани малини, Actualno.com.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР